Een nieuwe start, een nieuw begin (PM)

59769632-322449075330697-4482278675273744384-n.jpg

Na lang wachten is de dag eindelijk aangebroken. De eerste dag van velen waarop ik hoop bij te leren, te groeien, mijn sterktes te ontwikkelen en ouder en wijzer te worden. Ongeduldig heb ik hierop gewacht sinds dat eerste telefoontje: “Je mag hier je stage komen uitvoeren”.

Spannend vs ontspannend

Het moment is eindelijk aangebroken. Het voelt nog steeds als een droom, maar hier zit ik dan. Het inleidende gesprek met Koen, mijn mentor, binnen Yappa. Ik krijg een hele hoop informatie te verwerken, maar zie ook al meteen een hele hoop kansen die ik zeker niet zal laten liggen.

Hoe krijg ik dit allemaal ooit voor elkaar in de korte tijd die ik hier kan doorbrengen? Heb ik toch te veel hooi op mijn vork genomen? Ik laat het niet blijken, maar ik kan het niet helpen een zekere spanning te voelen.

Het gesprek is afgelopen en daar zijn we dan: op de werkplek die ik tijdens mijn stageperiode de mijne mag noemen. Het team dat ik ga versterken zit vlak bij mij in de buurt en is al druk in de weer. Ik probeer onmiddellijk te verdiepen in de documentatie dat voorhanden is, maar weet niet wat te verwachten.

En dan een melding, een teammeeting, de eerste van velen. Niet wetende wat te verwachten volg ik mijn team naar één van de meetingrooms. De spanning zit nog altijd in mijn lijf.   

De deur gaat open en ik geloof mijn ogen niet. Een ballenbad?! Eén van de talloze thema’s van de meetingrooms. Het team licht mij in geuren en kleuren in over al hun ervaringen tijdens hun eerste weken en ik voel dat de spanning verandert in iets veel beters ‘ONTspanning’. Ik voel mij beter dan ooit en met dit team voel ik meteen dat we veel kunnen bereiken.

stijn-2.png

Work smart, play hard

Naar het einde van de voormiddag toe heb ik al veel mensen leren kennen. Mijn opdracht is een stuk duidelijker geworden en het gevoel er in te vliegen en te werken was nog nooit zo groot.

De rest van de dag vliegt voorbij en het voelt zelfs niet aan als werken. Als kind leer je spelenderwijs dingen ontdekken en binnen Yappa voelt dat net hetzelfde. Een leuke werkomgeving waar het leren omkaderd wordt in toffe projecten. Elk moment voelt als iets nieuws, iets interessant om te ontdekken. Ik merk het al, elke dag binnen Yappa is een nieuwe start, een nieuw begin met oneindig veel mogelijkheden.

Geschreven door Stijn, stagiair projectmanagement
op 25 februari 2019

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief