Van de ijsbeer-meetingroom naar de apenkamer (OM)

59608133-2363936280335199-237908829914791936-n.jpg

6u30
Het is half 7 en mijn wekker rinkelt om me wakker te maken. Overbodig, want een uur geleden schoot ik wakker omdat ik dacht dat ik me had verslapen. Dat is natuurlijk de spanning, maar wat ik voel is vooral goesting. Goesting om op te staan, te douchen en eraan te beginnen.

7u45
Tegen 120 km per uur rij ik met een glimlach over de autosnelweg, de volgende afrit is de mijne. Mijn gedachten razen: Wat gaat er vandaag gebeuren? Wat ga ik vandaag doen? Wat staat er op mij te wachten? Ik ben zo benieuwd.

7u57
De auto staat geparkeerd. Ik adem een keer diep in en uit, spreek mezelf wat moed in en wandel naar de voordeur. Wanneer ik door de deur stap, denk ik: ‘nu begint het echt’.

59617556-360296551504912-7811204609749286912-n.jpg

8u03
Een vrolijke vrouw brengt me naar mijn werkplek voor de komende 3 maanden. Nieuwsgierig kijk ik rond. Voor me zie ik een lange rij aan groene plantjes die zorgen voor een huiselijke sfeer. Rechts van me staat een rode mini-basketbalring met pingpongballetjes in. Dit kantoor is te gek, dat voel ik nu al.

Mijn stagementor Jeroen komt binnen. Hij lacht vriendelijk en wenst me een goedemorgen. Ik weet niet goed waarom, maar de zenuwen vallen van mijn schouders af. Hij zegt: ‘Kom we zetten ons in deze meetingroom hier.” Opvallend: op de muur staat een gigantische muurtekening met een ijsbeer en er staat een grote pinguïn in de hoek van de kamer. Jeroen checkt of de ijsbeer-meetingroom vrij is. Blijkbaar niet, want het volgende dat hij zegt is: “We zullen naar de apenkamer gaan, die is altijd vrij.”  Ik val van de ene verbazing in de andere. In die apenkamer krijg ik wat meer info over mijn stage, Yappa in het algemeen, welke tools er gebruikt worden en wie wie is in het kantoor. Dan volgt een snelle rondleiding. 

10u00
Ik zit terug aan mijn plekje. Ondertussen krijg ik toegang tot de bestaande documenten waar mijn collega-stagiairs (Stijn: de projectmanager, Sasha: de developer en Brecht: de andere online marketeer) al aan gewerkt hebben. Ik ben verbluft door wat ik zie: er is al heel wat werk verzet en onmiddellijk weet ik dat deel uitmaak van een goed geolied team.

11u45
Mijn team staat op en zegt dat het tijd is voor de daily stand-up. Een dagelijkse meeting waar iedereen even vertelt wat ze de vorige dag gedaan hebben, wat ze de dag zelf nog gaan doen en of ze met eventuele problemen zitten. Het valt me op hoe begripvol, vriendelijk en sympathiek ze zijn. Opnieuw voel ik me weer op mijn gemak. Brecht vertelt me dat we namiddag even zullen samenzitten, zodat hij me kan vertellen wat hij al allemaal gedaan heeft en wat ik vanaf nu ga doen.

12u15
We gaan eten. Alle Yappanezen zitten aan één lange tafel in de Spacebar. Iedereen babbelt met iedereen. Sommigen staan op en gaan een spelletje darten of kickeren. Gezelligheid troef, dat valt meteen op.

13u00
Brecht praat me bij over de pitch, de wireframes, de navigatie op de website en de contentkalender. Ik ben onder de indruk. Hij heeft duidelijk niet stilgezeten.

14u30
Ik begin aan mijn eerste echte taakje tijdens deze stage: de contentkalender. Brecht had wat vraagjes hierover, ik geef mijn feedback en vul aan.  

15u00
Tijdens de Daily Standup ging het ook over het maken van een landingspagina via Unbounce. Dat moest uitgepluisd, onderzocht en geanalyseerd worden. Ik schrijf mijn learnings en analyse op in een document, zo kan iedereen dit even bekijken. De landingspagina kan niet gemaakt worden zonder een goede copy. Die begin ik te schrijven. Vooraleer ik het goed en wel besef is het 5 uur en is de eerste dag om.

17u00
De afgelopen 9 uur zijn omgevlogen. Ik zet me terug in de auto en ik weet: de komende 3 maanden worden yappatastisch.

Geschreven door Anouk, stagiaire online marketing
op 11 maart 2019

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief