De 5 meest gestelde vragen op Straal Digitaal 2019

straat-digitaal-32.jpg

Recent gingen we samen Straal Digitaal. Aan de hand van korte presentaties, een leerrijke quiz en een unieke escape room kregen bezoekers een blik achter de schermen van Yappa.

Doorheen de avond kregen de yappanezen heel wat vragen over hoe is het om te werken bij Yappa of hoe een stage er precies uit ziet. Benieuwd welke vragen het meest passeerden? We zetten de 5 meest gestelde vragen graag op een rijtje.

1. Mag je bij Yappa écht flexibel werken?

Jeroen Peetermans (Online marketeer):
Reken maar van yes dat je bij Yappa van thuis uit mag werken! Dat betekent niet een dagje zetel hangen en je favoriete Netflix-serie bingewatchen. Je collega’s hebben dat trouwens ook snel door en appreciëren dat absoluut niet.

Yappanezen vertrouwen erop dat je betrouwbaar bent en zijn op dat vlak streng ten opzichte van elkaar. Werken in je eigen home office kan perfect, zolang je het serieus invult.  

2. Hoe goed word je als stagiair begeleid?

Brecht Lieben (stagiair online marketing)
Tijdens je stage bij Yappa word je op de voet gevolgd door je persoonlijke stagebegeleider. Je kan bij hem of haar terecht met al je vragen.

Daarnaast kan je ook altijd rekenen op de eerlijkheid van alle andere yappanezen. Soms is dat confronterend, maar op die manier kan je er snel mee aan de slag gaan en leer je het meest. 

 

3. Wat is het verschil tussen een projectmanager van online marketeers en developers?

Gwendolyn Bervoets (Projectmanager online marketeers):
Een projectmanager die een team developers leidt, werkt meestal met grotere projecten van een bepaalde periode voor 1 bepaalde klant. Het is de taak van een dev-pm om verschillende tickets (taken) op te maken in sprintplanningen van 2 weken, maar ook om tegelijkertijd accountmanager voor klanten te zijn. Een dev-team werkt meestal voor 5 tot 10 klanten.

Die job van een online marketing projectmanager, is om weekplanningen voor ieder teamlid op te maken. Die planning gebeurt op basis van deadlines en wordt opgemaakt in Teamleader.

Het grote verschil met developers is dat marketeers op één dag veel meer verschillende taken doen en vaak voor meerdere klanten tegelijkertijd werken. Het team online marketeers werkt samen voor 40 tot 50 klanten en het is de marketeer zelf die accountmanager is voor zijn klanten.

dsc-0373.JPG

4. Wat voor soort projecten doen jullie?

Yoeri Severy (Chief Enabler Officer):
Bij Yappa voorzien onze developers kick-ass websites, custom webshops en functionele webapplicaties voor onze klanten. De marketeers schrijven de juiste copywriting voor die websites en zoeken de gepaste content om via verschillende kanalen te verspreiden.

Onze designers creëren aantrekkelijke visuals of hertekenen volledige huisstijlen.  We werken onder andere voor Itzu, Deliva, Mamzel en Willy Naessens. Wil je in detail weten welk werk we hebben verzet? Lees dan zeker eens de cases op onze website.

Zijn er op dit moment vacatures?

Zie je het wel zitten om te werken bij Yappa? Check dan regelmatig eens www.yappa.be/vacatures op openstaande vacatures. Je komt dan als één van de eerste te weten of Yappa een job heeft voor jouw profiel. Voel je het zo hard kriebelen dat je niet wilt wachten op een vacature? Waag dan je kans met een vrije sollicitatie. Succes!

Geschreven door Anouk, stagiair online marketing, op 27 mei 2019

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief